Riverside

Beger mig mot Dalarna nu. Får se hur länge jag blir där, men i alla fall till på onsdag. Kan bara säga underbart. Underbart att komma från Umeå, underbart att träffa nya människor, underbart att få vistas i nya miljöer. Ska försöka ha den bästa veckan på länge.

Bye bye hollywood hills forever

Då var allt klart. Imorgon/på lördag åker jag mot Dalarna. Bor i Leksand och kommer spendera mycket tid på deras sommarland om jag känner mig själv rätt. Och tiden jag inte ligger och solar eller badar i alla de pooler som finns där så kommer jag att befinna mig i ett hav av gamla fina bilar på Classic Car Week. Inte fyskam.

Rättvik/Leksand

Nu när jag inte ska jobba längre funderar jag på att dra en liten spontantripp till Rättvik och Leksand. Kanske fara på lördag och vara borta ca en vecka. Skulle ju faktiskt vara rätt roligt. Kolla på bilar och leka i vattenlandet. Eller ja, leka blir det väl inte så mycket med mitt knä, men i alla fall. Ska se vart jag landar med min idé.

It was not your fault but mine.

Ligger i sängen och väntar på att höra hur det gick med bilen för Emelie. Den ville tydligen inte starta. Förutom att vänta på det så väntar jag på att klockan ska gå. Klockan fem ska jag befinna mig på Bowling Center tillsammans med släkten. Jag ska ha så himla roligt när jag sitter där och tittar på. Extremt roligt att knäet inte vill fungera just när det faktiskt händer något. Även om jag tycker att bowling är bland det tråkigaste som finns.

Tillgång och efterfrågan

Funderar på hur jag ska få ihop pengar till att göra allt jag vill göra nu när jag inte jobbar. Jag vill verkligen jobba, men min mor tycker att jag ska ta det lugnt tills jag får något besked från sjukhuset. Och jag måste väl erkänna att det kanske inte är allt för dumt.

Jag har i alla fall nästan bokat in två stycken resor. Ena lite längre än den andra. Vilket känns bra. Plus att jag kan ha tur när det kommer till andra resan. Känns i alla fall väldigt skönt att kunna åka iväg under skolans termin lite hur man vill utan att behöva ta hänsyn till lektioner och andra saker.
Passar även på att bjuda på en bild från Stockholm och DN-galan 2010.

Jeg tenker på alle de berørte i Norge og deres venner og familie.

Tankarna går till alla de som drabbats av de hemskheter som hänt i Norge. Det blir allt mer verkligt när man ser bilder på de som inte längre finns i livet och när man har vänner och släkt i närheten. Är otroligt glad att alla jag kände i området fortfarande är i livet.

Omänskligt

Jag har nyss satt mig i sängen med datorn i knäet efter att ha lagat en av de godaste måltider jag någonsin ätit. Jag måste passa på att skryta lite och säga att jag nog är en jävligt bra kock. Så är det bara.

Tänkt även passa på att tipsa er om att läsa denna text av en av personerna som befann sig på ön Utøya igår. Så rörande och gripande text.

I've got potential

Vaknade klockan 04.28 idag. Så har legat och dragit mig i sängen fram tills nu för att försöka somna om men det har inte varit ett alternativ. Startade en film sådär vid 6-tiden för att eventuellt somna till den men icket.

Fast ja, det är väl lika bra det. Nu är jag i alla fall pigg och kommer inte sova bort dagen. Frågan är bara vad jag ska göra tills det att Emelie kommer och hämtar mig. Får ju inte göra något på grund av mitt knä. Skulle egentigen behöva göra en hel del ärenden men det får vänta tills mitt knä mår bättre.
Bjuder på en bild från fina Norge och skickar alla mina tankar till dem som fick lov att utstå attackerna igår. Till alla skadade och döda. Till alla familjer och till min släkt i Norge i hopp om att ingen befann sig i Oslo igår.

World tour of Norrland

Sitter på Emelie's altan just nu och har tryckt i mig en pizza och 2 liter cola. Eller ja, jag önskar väl att jag hade gjort det. Har tillsammans med min kompanjon i alla fall ätit en fjärdedel av pizzan.
Kvällen bjuder på chips&dipp, massa godis, ännu mera cola och en hel del filmer. Känns som en kväll i värdsklass med ännu bättre sällskap!

Don't go wasting your emotions

Igår blev det att sitta ett antal timmar på Tegs Hälsocentral och på Norrlands Universitetssjukhus tack vare mitt knä. Akut remiss till röntgen och nu blev jag intryckt på en tid imorgon för magnetröntgen. Skönt att det går så snabbt den här gången. Förra gången tog det ca två månader att få allt klart.

Sitter i alla fall just nu med en ansiktsmask, Niveas Gentle peel off. Älskar verkligen den, huden känns så himla fräsch efteråt. Ska faktiskt fortsätta kvällen med att läsa klart Varför gråter inte Emma? som handlar om Arbogafallet. Helt ärligt en av de bäst skrivna böcker jag läst. (Har föresten kommit fram till att jag läser väldigt mycket under sommaren.) Efter det blir det en välbehövlig dusch så att man inte är allt för ofräsch imorgon.

X-ray - bad

Blir så jävla less. Mitt knä lämnade mig i sticket idag så nu försöker jag att fixa till det med massa värktabletter och sen är jag och bryter lite i knäet då och då. Har inte tid med det här. Måste jobba klart så jag får mig några pengar.

Känner hur bra det var att jag inte följde med Niclas med flera till Emils stuga i helgen. Då hade jag nog inte ens kunnat stödja lite på benet.

Nya tag

Påbörjar andra jobbveckan imorgon. 05.00 ringer väckarklockan och då är det bara att gå upp, göra matlåda och ta på sig arbetskläderna. Kommer bli en jobbig vecka men skönt när den är över. Då är det bara tre kvar. Tänka sig, när jag är klar med den här veckan har nästan hälften gått och jag är inte långt ifrån löning.

Nu ska jag dock inte bli för glad ännu. Börjar min första vecka utan någon som berättar vad jag ska göra imorgon men det känns som att jag har koll på det mesta faktiskt. Känns skönt det så jag slipper stå där som ett fån och varken veta till eller från. Får dock hjälp av Henrik vid 08.00 om allt går som det ska och om det inte gör det så ska jag i alla fall åka iväg och hjälpa honom omkring 08.20. Lite variation skadar aldrig.

Easy tonight

Har just insett att 10 år av mitt liv snart kommer att ta slut. 10 år av mitt liv har jag växt upp tillsammans med alla de fantastiska skådespelare i Harry Potter-filmerna. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta nu när sista filmen har premiär imorgon natt.

Hur fjantigt känns det inte att känna så mycket för en film? Jag sitter nu och försöker att hålla mig ifrån att se den så länge som möjligt bara för att dra ut på den tid man fått tillsammans med dem. Funderar även på att läsa boken ännu en gång innan jag ser filmen. Kanske borde börja på den nu?

Still loving you

Efter en första dag på jobbet är jag 750 kronor rikare, trött i fötterna och jävligt pigg. Konstig kombo men helt ok enligt mig. Eller ja, hade kanske varit bättre att vara trött nu när jag ska upp 05.00 imorgon men sånt kan jag leva med.

Lägger mig nu och slappnar av med min bok Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory. Ruskigt bra hittills. Jag faller väldigt lätt för sanna berättelser har jag upptäckt. Till den boken har jag skurit upp lite ananas och mango, verkligen perfekta blandningen och en perfekt kvällsmåltid.
bild

Big fan of yours

Hade en riktigt underbar kväll igår om man bortser från vissa små saker som gick lite snett. Träffade ett antal nya människor som var hur trevliga som helst. Lärde känna några som verkar vara hur underbara som helst. Träffade en av Sveriges sötaste ungar, som tillhör Alexander och Rebecca.

Bara på grund av gårkvällen så funderar jag nu på att återvända till Vännäs ikväll också. Skulle ju inte vara helt fel, dock måste jag ta och fixa skjuts och sovplats. Men det är väl inte det svåraste egentligen.

Hon fortsätter gatan framåt

Har just landat i mitt rum efter att ha solat med Emelie på hennes gård och med min kusin Jennie nere på Bölesholmarna. Ruggit fint väder är allt jag kan säga. Hoppas att det håller i sig under helgen då det verkar bli Vännäsdagarna.

Men nu laddar jag om inför kvällen som ska spenderas tillsammans med Frida. Vi får väl se vad kvällen med henne bjuder på men en hel del skitsnack hoppas jag på. Finns ju inget härligare än att sitta ute med en fin vän och bara prata om allt och inget!

Just can't get enough

Efter att ha sprungit runt i bikini på Emelies tomt idag i solen med vattnet i högsta hugg och massa hoppande på hennes studsmatta har vi bestämt oss för en betydligt lugnare kväll. Tillsammans med Emelie och Matilda bär det av mot stan och Sommaren i City för att se Orup innan vi drar oss vidare mot O'learys och Taket för att tillbringa resten av kvällen där. Känns som en perfekt onsdagskväll.

Men innan allt det kommer Linnea förbi tvärt då hon ändå ska till Böleäng. Passa på att prata lite med henne medan man har chansen.

Det är dags att tänka efter

När personer som man inte pratat med på över 4 år bryr sig mer än dem som stått/står en närmast är det kanske ett tecken på att man borde byta vänner?

As he pleases

Jag är så himla trött efter allt fläng. Sömnen har blivit lidande ett antal gånger den senaste tiden. Men man måste väl passa på att göra saker medan man kan. Imorgon börjar i alla fall min sista lediga vecka, sedan börjar jag jobba. Dock har jag bara fem veckors jobb men jag tror att jag kommer vara död efter de fem veckorna. Kliva upp klockan 05.00 för att börja jobba 06.00 är väl inget som jag är speciellt van med.

Ska i alla fall bli skönt att göra något vettigt på dagarna. Plus att lite extra pengar är inte helt fel. Har räknat ut att jag kommer få just under 20 000 kronor för de där fem veckorna innan skatten.