Nordliga landskap

Så himla jobbigt att inte ha internet. Helt sjukt hur mycket man använder datorn till. Så även om det är jobbigt är det samtidigt skönt att vara utan. Har ju trots allt mobilen när jag känner mina begär.

Nu ser jag i alla fall på nyheterna och startar dagen. Rätt skönt då solen tittar in genom fönstret. Blir nog en promenad innan jobbet idag.


När du strippar och klär av dig är det samma grej

Det är helt sjukt hur mycket pengar det går på mat nu. Storhandlade igår men glömde ändå minst 5 saker och ändå gick det på över 800 kronor. Men så går det väl när man köper mycket frukt och grönt. Är ju inte det billigaste direkt. Skönt i alla fall med ett fullt kylskåp.

Nu ska jag ta och göra mig en matlåda och sedan börja dra mig mot jobbet. Har stängning ikväll så blir en sen middag. Tur är ju det, då har jag tid på mig att bestämma vad jag vill ha. Det är nog det jobbigaste, att bestämma mat alltså. Kan aldrig bestämma mig..

My shoes

Blev inte så att jag visade upp skorna igår då tiden inte fanns till det. Fick nämligen hoppa in och jobba och det tackar man inte nej till. Behöver alla kronor jag kan lyckas skrapa ihop. Jag har i alla fall försökt få ett relativt bra kort på dem nu som jag tänkte visa.

Det är ett par skinnskor från DinSko som just nu kostar 499 kronor. De finns både i svart skinn och kastanjefärgat mocka. Båda är riktigt snygga.

Att ta hand om skinnskor är viktigt. Så det är bra om man lyssnar på den som rekommenderar produkter. Jag själv börjar med att inpregnera mina skinnskor/skinnjackor och nästan allt annat med en Vattenbaserad Inpregneringsspray för alla typer av material för att skydda skon mot smuts, vatten, alkohol och saltfläckar när den är ny.

Efter ca 2 veckor är det dags att rengöra skon med en Lether Cream för att få bort all gammal inpregneringsspray och skokärm från fabriken. Därefter använder jag en Shoe cream för att återfukta skinnet. Finns i svart, brun och neutral. Neutrala är att rekommendera då den passar till alla färger på skinnet. När det är klart inpregnerar jag dem igen med samma spray som tidigare.

Ibland drar jag över ett lager Raingard Lether Protector istället för övre stycket då den är både återfuktande och skyddande. Dock inte lika bra som de två övre produkterna tillsammans.

Om jag däremot ska ut och ser att skorna ser för taskiga ut, då brukar jag snabbt dra antingen Max Black eller Self Shining Cream över skorna då de produkterna återfuktar samtidigt som de förnyar skon i utseendet.
OSB! Detta för just skinnsko, ej mocka eller nubuck.

Allt jag använder kommer från Boston och finns att köpa i DinSko-butiker.

If I only knew

Jag känner hur duktig jag är. Räkningarna är redan betalda och lönen kommer inte fören imorgon. Hur underbar är inte den känslan? Riktigt skönt att veta att jag kan lägga in pengar på sparkontot utan att behöva ta från dem senare under månaden. Älskar även känslan man har inom sig när man får mer över i slutet av månaden än man räknat med, eller när man får mer lön än man tänkt sig.

Livet är rätt underbart!

Doing good


Kan ju inte påstå att jag har gjort mycket idag. Nästan ingenting om jag ska vara ärlig. Det som varit mest spännande var att jag tog mig iväg och köpte en kaffebryggare. Kände att det var dags att kunna göra lite kaffe och jag orkade verkligen inte lägga ut dubbla summan på en perkulator. Kan använda de pengarna till något mycket bättre. Kanske skor. På tal om det så ska jag visa skorna jag köpte igår. Blir nog imorgon då jag inte heller ska göra något speciellt. Men nu, återgå till TV'n och vänta på Big Brother.

Love is more than just a gift


Innan jag började jobba tog jag en sväng på stan (läs: i MVG) Köpte mig ett par skor och en bok. Båda på rea. Älskar verkligen den här tiden på året. Bokrean är så underbar och jag skulle kunna köpa hur många böcker som helst. Men idag tog jag det lugnt och köpte endast Keith Richards Livet.

Nu har jag precis sett klart på dagens Big Brother avsnitt och jag kan inte låta bli att tycka att det är underhållande. Helt ärligt, så himla roligt! Och irriterande.

The closest thing to crazy

Egentligen skulle jag vara ledig idag och städa, tvätta och lite sånt där. Men nu blir det istället att ta sig till jobbet så att jag är där 13.00 då Madde har gått och blivit sjukare. Inte mig emot då det innebär extra pengar. Plus att jag trivs ju på mitt jobb, så då är det självklart att man tar på sig extra när någon annan inte kan.

Men nu ska jag ta och slänga in en tvätt och börja stöka undan lite i alla fall så att det ser lite bättre ut. Ska även hinna med en dusch. Men jag har ju tre timmar på mig innan jag måste börja fara. Så det ska jag nog klara!

Specialare


Ligger i sängen med datorn i knäet och äter en Billy's Veggie Panpizza utan ost och med gröna oliver. Helt ok trots att jag inte gillar Billy's. Väntar för stunden på att Big Brother ska börja och sedan blir det att sova. Upp i ottan imorgon för att kolla på bokrean som börjar och sedan städa och göra fint.

Uprising

Funderar på om jag ska ta och göra mig klar lite tidigare idag och ta mig en promenad innan jobbet. Kändes verkligen hur skönt som helst. Verkar vara riktigt fint väder idag.Tror fasen att det blir så! Man måste ju faktiskt ta vara på det fina vädret.

image description


(bild från en annan promenad)

One more time

Shit vilken dag! Madde ringde imorse och väckte mig klockan 10.02, då frågade hon om jag glömt att jag skulle jobba eller om jag bara var lite sen. Jag hade verkligen ingen aning om att jag skulle jobba. Kollade min kalender hela fyra gånger igår innan jag somnade. Men då hon kollade på schemat så stod det att jag skulle börja 10.00. Så, 10.26 stod jag påklädd och klar inne på jobbet. Endast 26 minuter sen efter att jag vaknat två minuter efter att jag börjat. Helt ok ändå, trots att jag blev sen.

Nu ligger jag däremot i min säng och ska starta en film. Tror att jag ska ta och se Grease efter att jag igår sett Dirty Dancing. Känner att det är dags att jag ser alla de där klassikerna som alla andra redan verkar sett!

Nobody puts Baby in a corner



Dagen har spenderats i min säng mesta dels. Lika bra det. Först nu börjar huvudvärken släppa. Och inte konstigt det när den kröp sig på där mellan klockan 12 och 3. Har sett Törnrosa, Snövit och de 7 dvärgarna, Bröderna Lejonhjärta och nu ser jag på Dirty Dancing. Helt klart bra filmer.

Once upon a dream

Idag mår man som man förtjänar. Fyfan säger jag bara. Då man inte kommer ihåg hur man tog sig in på krogen, då är det inte roligt. Kan ju säga att idag ligger jag i min säng och ser på Disney-filmer. Mer har jag nog inte ork till.

And I say

Var uppe med tuppen idag efter att ha somnat tidigare än tidigast igår. Nu ska jag bara ta och klä på mig och sedan gå ut och starta bilen för att rulla till jobbet. Börjar först klockan 11 men hade tänkt ta mig en tur in på H&M för att se om dem har några svarta jeans som sitter relativt bra till en relativt billig peng. Har nämligen slängt alla mina svarta jeans så är i behov av nya nu.

I do wanna believe in you

Är nu på väg hem i det underbara vädret. Snön droppar från taken och ögonen fylls med tårar då dem inte är vana med ljuset som solen och snön tillsammans ger!


It takes two to tango

Efter att jag läst ett inlägg på Janna's blogg så började även jag tänka till. Tänka på det där med vänner och vänskap. Vi alla har nog haft många bra vänner och vi alla har nog förlorat någon eller några av dem. Det hör livet till. Men att förlora någon som varit det bästa, att inte längre bry sig och inte längre prata. Det är för mig ett mysterium.

Jag har förlorat de två personer jag känt att jag kunnat prata med om allt. Och jag tar på mig stora delar av ansvaret till det. Och som jag har fått höra så många gånger förr, "It takes two to tango".  Men det som gör mig fundersam är hur det är möjligt för en person att inte prata med en annan när man varit så pass nära. Jag har dragit mitt strå till stacken och bett om ursäkt till båda som jag förlorat. En av dem har svarat, och det är jag tacksam för. Trots att hon inte kunde godta det jag sa. Den andra personen, har inte sagt ett ord till mig. Och det måste jag säga är både fegt och respektlöst. I alla fall i den situation vi var och är i.

Det här är något jag tänker på väldigt ofta, speciellt på kvällarna när jag har problem att somna. Jag hatar att inte ha ett riktigt avslut. Jag hatar att inte ha kvar dessa personer. Jag hatar att jag inte kunnat lita på någon efter detta. En anledning till att saker gått så pass långt är för att jag säger precis det jag tänker. Eller sa precis det jag tänkte. Det har jag nu slutat med, jag håller allt för mig själv och skriver av mig istället för att inte säga fel sak. För jag har lärt mig av mina misstag.


Have a shot from the bottle

Tog mig ut i kylan i alla fall. Och så farligt var det inte om jag ska vara ärlig. Med Bandit Rock i öronen klarar jag allt!


Morning angel


(Bild ni sett tidigare)
Idag är det jättefint väder ute, solen lyser och det ser ut att vara vindstilla. Men när jag kollade på termometern blev jag extremt besviken. Över 10 minusgrader. Jag som hade tänkt ta en skön promenad in till stan och möta upp Frida. Får fundera på om det är värt att klä sig extremt varmt och gå i alla fall.

Pengar växer inte på träd

Har precis börjat räkna lite på hur mycket jag måste spara och så nu. För det första så ska jag spara ihop 2 månadshyror + så att det räcker till mat under två månader. Bara för att verkligen vara säker på att det inte ska köra ihop sig totalt. Fast det är nästan helt klart. Saknar några hundralappar till det bara.

Men sen vill jag köpa en ny säng och en soffa. Som tillsammans kommer gå på omkring 10 000 kronor. Och det vill jag ha så att jag kan köpa redan i maj/juni. Vilket innebär att jag måste lägga undan 2500 kronor varje månad. Undra vart jag ska få dem pengarna ifrån.

With my superhuman

Sitter nyduschad och fryser i min säng, funderar på vad jag ska dra på mig idag för att inte se ut som en luffare och inser att jag måste skaffa mig en ny garderob. Men det får bli när jag är miljonär! Nu får jag nöja mig med det jag har. Det enda som jag ska köpa nu är vårkläder. Helt ärligt, om 1 månad kan man nästan säga att våren börjat komma!

News at my blog


Såhär halv två tänkte jag ta och bjuda på två riktigt snygga grabbar. Perfekt ögongodis när man har lite problem med att somna. Trots att jag har dessa två att vila ögonen på så ska jag nu starta Bandit Rock och sedan försöka få lite sömn för att orka med jobbet imorgon.

Easy


Jag och min mor ställde oss och bakade chokladbollar för ett tag sedan. Gott och enkelt.

Vinglas

Har hittat de perfekta vinglasen nu! Längtar efter att få fara och köpa dem och håller tummarna för att min mor och far betalar dem åt mig. Helt otroligt att jag hittade precis de jag ville ha och det som är ännu mer otroligt är att de finns på Ö&B. Det trodde jag aldrig.


Just saying!


You're a bully

Efter att ha jobbat en dag kom jag hem till middag och trevligt sällskap. Min bror och hans sambo plus deras son var här. Edvin var som vanligt på bästa humör och underhöll oss alla. Så ikväll har jag passat på att mysa med honom lite extra då man inte ser honom allt för ofta.

Måste ta och se till att jag blir bättre på att ta bilder också. Blir så himla tråkigt att blogga utan bilder i inläggen.

I think bad thoughts

Idag är allt bättre. Vaknade i tid och ska nu klä på mig för att sedan åka mot jobbet. Idag är jag själv i butiken, vilket känns lite småskönt. Gillar att vara själv och ha ordning och reda på allt, och då har jag bara mig själv att skylla om något går fel!

Jag hoppas på att det kommer lite kunder idag, det är ju nämligen slutspurt nu på Halva Rea-priset på våra skor. Alltid roligt med kunder i butiken så att man slipper stå rakt upp och ner och inte göra något alls. Kan tipsa er om skorna här under till exempel. En skinnpumps som kostar 99 kronor på rean nu. Och jag tror att ni kan räkna ut själva vad priset med halva rea-priset blir.

Not today

Jag hatar att försova mig. Hela dagen har varit förstörd. Det var allt från mig idag.......

Bandit

Just nu är jag hur trött som helst i kroppen men huvudet är piggt. Hur roligt är det på en skala? Inte speciellt. Verkligen inte med tanke på att jag ska upp och jobba imorgon, då vill man ju vara utvilad till max. Anledningen till att jag inte kan sova antar jag är spänning och förväntan. Jag vill att allt ska hända nu, men dessvärre måste man nästan alltid vänta ett tag. Så jag väntar och ser glad ut, nu ska jag försöka sova.

Blow me away

Jag har verkligen noll självkontroll. Varit uppe sedan 08.00 och inte har jag gjort något. Inte ens gått in i duschen och jag ska ta och traska ut till bussen om mindre än 30 minuter. Vilket innebär att det blir att duscha när jag kommer hem och gå på stan som en lorthög. Men sånt får mina medmänniskor leva med eftersom jag är lat.

Jag ska se till att jag skärper mig från och med nästa vecka. Kan ju inte fortsätta såhär när jag ska sköta allt själv. Då gäller det att ha ordning och ta tag i saker direkt. Så det så. Ska i alla fall ta och klä på mig något som ser lite bättre ut än mina smutsiga mjukisbyxor.

Taste for life


Efter att under en hel dag tagit det lugnt hade jag nu på kvällskvisten/natten väldigt mycket energi över. Så jag gjortde det mesta jag annars skulle gjort imorgon. Så nu blir morgondagen en relativt tråkig och lång dag. Duscha, vänta, möta upp mamma, äta, vänta på att somna. Inte riktigt så spännande. Men det är skönt att ha packat allt nu. Till och med kläderna är packade. Jag är stolt över mig, trots allt.

Nelly.com


Jag har hittat massa fint som jag skulle vilja klicka hem nu från olika sidor, det över kommer från Nelly.com och inget av plaggen går på mer än 200 kronor. Älskar verkligen färgen på den blå skjortan och toppen i lila och vitt var ju hur gullig som helst. Får se om det blir att slösa lite pengar snart kanske.

Thank God it's them instead of you

Idag har jag verkligen inte gjort mycket vettigt. Legat i sängen och funderat till tusen. Funderat på vad som gått snett, hur jag ska kunna bli en bättre person, om det är smartare att köpa en säng eller en soffa först, vilken TV ska jag köpa, varför trivs jag så dåligt bland vissa människor. Ja, frågorna är och var många.

Imorgon ska jag i alla fall ta och tvätta en massa. Samtidigt ska jag välja ut kläder för varje jobbdag så att jag kan packa ner resterande plagg i en sopsäck. Jag har egentligen för mycket kläder tror jag. Dock ingenting som passar till något annat jag har...


We'll se about that


Tog mig en promenad idag på ungefär 80 minuter. Gick in till stan och gick hem från stan och mellan de två promenaderna gick jag och bytte en sak som var trasig och köpte lite saker på Apoteket. Efter att jag gjort mina två ärenden så tog jag mig en promenad till mitt, soon to be, nya boende. Jag har 10 minuters gångväg till stan vilket inte är helt fel.

We living day by day

Idag måste jag in till stan för att byta en grej för att sedan packa klart allt jag börjat packa. Det känns som att allt jag gör är att packa nu, men det är snart över i alla fall. Först ska jag i alla fall ta och äta något och vänta på att posten kommer. Ska även passa på att fylla i några papper som ska skickas iväg. Lika bra att göra det nu så jag inte glömmer det.

Ida Warg

Något som jag tycker är väldigt intressant och som jag ser som en motivering för mig själv är att läsa bloggar som handlar om träning och kost. Och för ungefär en vecka sedan hittade jag en blogg som skrivs av en tjej som heter Ida Warg. Hon är personlig tränare, vilket gör att man faktiskt tar till sig av det tips som hon lägger ut. Hon verkar vara en tjej med väldigt mycket vett och jag skulle mer än gärna ha hennes motivation och inställning.

Jag kan säga att jag sedan dess följt hennes blogg slaviskt bara för att jag tycker att hon skriver på ett bra och motiverande sätt. Antingen så kan ni klicka på hennes namn eller bilden här nere för att komma till hennes blogg.

This is what it's all about

Idag sov jag ut, ordentligt! Så himla skönt men nu har jag lite ångest efter att ha sovit bort halva dagen. Eller ok, jag sov till klockan var 11 men det känns som att det är hur mycket som helst som försvinner av dagen. Men, det behövs ibland helt enkelt.

Snart ska jag sätta mig på golvet och leka som småbarnen. Det ser nästan ut som det i alla fall. Men egentligen så ska jag fortsätta packa.

What you see


Har just insett att det snart är 1 år sedan jag tog studenten. Ett helt år har snart gått och livet flyter på som det ska. Inte för en sekund har jag saknat skolan, men trots det så har jag börjat fundera på att läsa upp mina betyg. Men om jag ska göra något sånt blir det inte nu inom närmsta framtiden i alla fall. Jag nöjer mig med min fasta tjänst på Din Sko och känner inget behov av mer studier nu.

Looking for you

Har kollat igenom en hel del saker idag och hittat massa fint. Bland annat massa gamla doppresenter. Att tänka på det gör att det känns smått overkligt, hela 20 år har gått sedan jag föddes och det är bara några månader kvar tills det är 20 år sedan jag fick de saker jag hittat idag.

Shooting 4


Rätt skönt nu när rummet blir tommare och tommare för varje dag. Jobbigt bara att jag inte har så mycket platser att lägga allt jag har kvar på. Men jag älskar känslan av att rensa ut allt gammalt för att få plats med allt nytt sedan. Plus att jag älskar den här tomma synen.

Double Nature

Det jobbigaste just nu är att jag verkligen inte kan sova ut. Jag är vaken kring 08.00 varje dag. Och inte har jag något vettigt att göra heller. Så att vara uppe på benen, pigg som jag vet inte vad, det är inte så himla roligt då. Nu ska jag i alla fall snart ta och börja göra min lunch, men innan det ska jag se på The Secret Circle från i fredags.
Har även The Vampire Diaries kvar från fredagen men det avsnittet tar jag efter lunchen som kommer bestå av en jättegod(hoppas jag att den blir) wook.

Say my name

Ligger i soffan och håller på att kolla upp allt möjligt. Adressändring, dvd-kostnad, mobilt bredband, säng och soffa. Och inte minst tapeter. Måste välja nu.


Once upon a time


Jag har just börjat se serien Once upon a time. Trots att jag var skeptisk till en början, väldigt skeptisk, så är jag i nuläget fast. Jag har snart sett alla de avsnitt som kommit ut och jag är glad att jag inte gav upp efter det första som jag hade tänkt.

I'am never alone

Jag har precis ätit en lunch som bestod av tuna fish på burk. Helt ärligt, typ det bästa som finns när man vill ha något snabbt och nyttigt. Frukosten bestod av ett ägg och stekt fisk från igår. Kanske ska satsa på ugnsbakad lax till middag då?

Okej, kanske inte. Men nu ska jag i alla fall skynda mig att klä på mig och sedan ska jag möta upp min syster på stan. Ska hjälpa henne att hitta ett datorfodral och sedan ska jag väl även in en sväng på Lagerhaus. Jag lär inte komma hem utan påsar i alla fall.


Fact:


Morgonstrunt

Har varit vaken i lite över en timma nu och har inte gjort något vettigt. Jag har gått igenom hur jag ska göra när jag öppnar idag i huvudet några gånger, även fast jag kan det. Känns bara bra att tänka på det lite. Sen har jag legat och funderat på om jag ska koka ägg till frukost eller inte?

Riktigt jobbigt att vakna tidigt och inte kunna somna om. Speciellt när det inte finns så mycket att göra. Kanske ska ta och måla naglarna i någon frän färg. Undra om jag har någon frän färg på nagellack? Let the mission begin!