It's fun to have a partner who understands your life and lets you be you

Att äntligen kunna andas igen, vilken underbar känsla! All medicin som jag fick igår verkar hjälpa riktigt bra. Så när min cortisonkur är slut hoppas jag att jag är som en människa igen. Jag har bara 4 dagar kvar på den nu, så på söndag är jag klar med det värsta av den. Tabletterna. Smakar verkligen inte gott! 
Såg för övrigt att mitt paket från Ellos har skickats! Så jag håller tummarna för att jag ska kunna få det på fredag. Skulle vara skönt med lite nya sommarkläder om det nu blir fint väder i helgen också och jag är pigg nog för att kunna vara ute några minuter. Så nu håller jag tummarna för att klänningen sitter bra. Blev verkligen kär i den. 
 
För övrigt så är jag så sjukt tacksam för att Björn och mina föräldrar ställer upp så himla mycket när jag inte mår bra. I söndags tog mamma och pappa hand om mig och i måndags cyklade jag hem till mig igen efter att ha sovit hos dem. Igår kom Björn hem till mig med mat, mango, vitamindryck, massa glass och sen skjutsade han tillbaka mig till mina föräldrar för att han tyckte att jag borde vara i en svalare lägenhet. Så när han lämnade mig så låg och och vilade tills mamma kom hem med mina mediciner. Så nu sitter jag i mammas och pappas nya underbara soffa och ser på Familjen Kardashian och äter piggelin för fult! 
 
Snart ska jag lägga mig i badkaret och njuta lite. Skrubba kroppen och tvätta håret. Man känner sig ju inte allt för snygg när man inte mår bra. Så jag tror att det behövs! 

Dry Lake dress

Fyfan så ont i halsen jag har. Om det beror på allergi eller om det är en förkylning som jävlas, det vet jag inte. Men drygt är det i alla fall. Gör ont att andas, att svälja och att prata. Men, vad ska man göra? Jag har halstabletter, kolsyrat vatten och massa te och honung. Så snart ska det väl vara över.
 
För att trösta mig själv så slängde jag iväg en beställning nyss. Blev ett par shorts, en skjorta, en t-shirt och en klänning. Kändes som att jag förtjänade det. Och med tanke på att skattepengarna snart trillar in på kontot så kunde jag unna mig detta. 
 
Blev mer eller mindre kär i den här klänningen från Dry Lake. Just den här klänningen finns att hitta på Ellos men även Nelly.com säljer plagg från Dry Lake, dock inte just denna. Så jag hoppas att den passar när den kommer, för isåfall lär jag nästan bo i den i sommar!

Söndagsångest

Usch, jag vet att man inte ska klaga när det är fint väder men det är svårt att låta bli när man vaknar upp med 30 grader i lägenheten, en allergi som inte är av denna värld och jävligt ont i halsen. Men, det är bara att bita ihop och se det från den ljusa sidan. Snart är väl förhoppningsvis den värsta pollenperioden slut för den här månaden. Bara några månader kvar. 
Bild från fredagskvällen
 
Idag blir det jobb också, så jag kan ju som inte riktigt njuta av vädret heller på samma sätt som de flesta andra kan. Men det är tur att vi bara har öppet 12-16 på söndagar. Så efter det ska jag cykla hem till Mor och Far för att slippa min bastu till lägenhet och få lite mat i magen. Och imorgon är jag ledig. Så då kanske jag kan njuta några timmar om jag har tur. Skulle ju vara kallare men det gör inte så jättemycket för min del. Då kanske lägenheten också blir lite svalare. Det skulle inte vara helt fel. 
 
Lite drygt bara att det ska vara dåligt väder nästa helg då jag är ledig. Jag får väl hålla tummarna för att det ska ändras. Men nog pratat om väder nu, ska koka nudlar så att jag får något i mig innan jag ska jobba och sedan se nya avsnittet av The Vampire Diaries som jag inte hunnit se ännu. 
 
Njut åt mig idag!

10 saker du kanske inte visste

Jag håller verkligen på att somna nu, men samtidigt så vill jag hålla mig vaken ett litet tag till. Vill kunna sova ut ordentligt imorgon för att ha mycket ork till att städa och tvätta. Ska även försöka ta mig ut på en promenad medan tvätten är i maskinen. Och somnar jag nu så kommer jag att vakna där vid 6 tiden. Vilket inte kändes jättekul. Så jag tänkte göra en liten list. 
 
10 saker du kanske inte visste om mig. 
 
1. Jag kan inte tanka en bil. Jag behövde aldrig tanka min moped och har väl därför inte lärt mig. Första gången jag skulle tanka min bil var några månader efter att jag tagit körkortet och jag fick verkligen inte upp tanklocket. Slutade med att jag frågade två killar om dem kunde hjälpa mig, dem gjorde allt! Andra (och senaste gången) skulle jag hjälpa Björn med att stänga av tankningen vid en viss liter, slutade med att jag stod och väntade på att han kom ut från kiosken igen. 
 
2. Jag är rädd för att inte vara tillräcklig. Jag hatar känslan av att inte räcka till, att inte duga som jag är och att inte kunna göra så att alla är nöjda. 
 
3. Jag har mitt framtida hem planerat. Jag vet precis hur jag vill ha det i mitt hem när jag blir äldre. Jag vill ha ett stort rum med massa bokhyllor och böcker och det ska vara lite typiskt amerikanskt. Två stora sköna fotöljer med ett litet sidobord mellan dem. En jordglob i sepia som man kan öppna och ha massa fina whiskysortet i och ett biljardbord. Jag vill ha ett sovrum som är stort med beiga väggar och en chokladbrun fondvägg. Jag vill ha ett vardagsrum och ett film/tv-spelsrum. Dags att börja spara säger jag bara. 
 
4. Jag har väldigt svårt för att bli långsur. Jag kan tycka att saker är fel och att personer gör jävligt dumma saker. Och jag kan absolut bli sur och förbannad. Men jag är aldrig sur i mer än någon dag. Jag orkar inte lägga ner onödig energi på något/någon som inte förtjänar det. 
 
5. Jag vill inte ha barn. Jag har verkligen blivit avskräckt från att vilja ha barn. Alla mina äldre syskon har barn och jag känner bara hur fruktansvärt jobbigt det är varje gång man träffar dem en längre stund. Men jag tror absolut på att det blir en annan sak med sina egna barn. Men jag känner ändå att det inte är något för mig. Inte nu i alla fall. Och inte inom de närmsta åren.
 
6. Jag är allergiskt mot rött. Nästan alla röda saker är jag allergisk mot. Tomat, paprika, jordgubbar och massa annat. Jag är även allergisk mot saker som inte är röda. Men det är de röda sakerna jag reagerar starkast på. Förutom chili, det fungerar utmärkt! 
 
7. Jag är väldigt barnslig. Jag fjantar mig alltid med mina vänner och jag älskar barnfilmer. Finns inget bättre än att dra på en gammal Disney-rulle när man är sjuk. Ibland kan det säkert bli för mycket för folk som inte känner mig men det är så jag är.
8. Jag hatar krogen. Att gå ut har aldrig varit något jag tyckt om. Jag sitter mycket hellre hemma med några vänner och tar ett glas vin eller så. Kunna bestämma sin egen musik och bestämma själv hur högt den ska spelas. Att slippa för fulla människor och att bara kunna snacka skit en hel kväll. 
 
9. Jag är extremt rastlös. Att sitta stilla flera timmar går inte och att umgås med samma människor dag ut och dag in fungerar inte. Jag måste få göra saker och lära mig nytt hela tiden. 
 
10. Folk tror att jag är död när jag sover. Om jag sover djupt rör jag mig inte och jag andas väldigt långsamt och inte alls tydligt. Beror lite på min astma säkert. Men jag har flera gånger blivit väckt av vänner för att dem trott att jag dött. Björn brukar vakna på natten och ligga och kolla på mig tills jag rör mig och om jag inte gör det så håller han för näsan på mig för att jag ska dra efter luft. 
 
Sådär, lite onödigt vetande en måndagskväll. Nu ska jag se klart på NCIS och sedan sova för att orka med morgondagens bravader. 
 

They fooled me like a gossip magazine and sometimes a lie is the most wonderful thing of it all

Jag är riktigt rastlös för tillfället. Har snart gått igenom min profil på facebook månad för månad, år för år. Och jag kan erkänna att det finns stunder då jag bara vill bryta ihop igen. Efter alla dessa år. Efter alla dessa gånger jag försökt men inget har hänt. 
 
Jag saknar dig. Och jag saknar oss. För vi var jävligt bra tillsammans. Än idag känns det konstigt att inte längre umgås med dig. Att inte ens prata. Vi går förbi varandra som om vi aldrig vetat vem den andra är. Att gå från att vara bästa vänner till att aldrig se den andra i ögonen. Det är bland det märkligaste och jobbigaste jag har varit med om.
 
Det är bara dig jag kan säga att jag ångrar att jag släppte där. Det är ingen annan som har betytt så mycket för mig. Men, jag har försökt. Så otroligt många gånger. Så jag har gett upp. Men, ibland kryper du in bland mina tankar igen. Och jag minns. Jag minns allt vi en gång gjort, och allt känns som att det var igår. 
 
Igår vi satt i lekparken vid Tegs Centralskola, igår vi cyklade runt Stöcksjön och vidare runt halva Umeå. Som att det var igår vi träffades. Igår vi blev sjukt fulla på skolavslutningen och satt och kollade ut över staden med vänner hela natten. Och som att det var igår jag för första gången hörde Pain - Shut your mouth när vi skulle sova hos mig. 
 
Men samtidigt som det gör ont i mig att jag har förlorat dig, så är jag så jävla tacksam för att jag fick känna dig. Att jag fick så pass många bra minnen med dig och att du var min andra hälft. Jag är evigt tacksam över att ha fått dela alla stunder med dig. 

Vi gör saker som man inte får, tillsammans kan vi gå mot rött

Idag har jag verkligen varit hur rastlös som helst. Björn for hem till sin far imorse för att flytta några saker hem till sin mor. Så han släppte av mig hos mina föräldrar där vid 12-tiden. Så jag satt hemma hos mamma och pappa tills strax efter 13 och sen var jag less på att vara där. 
 
Tog mig hem och har inte varit så produktiv som jag hade kunnat vara idag, vilket jag ångrar lite nu i efterhand. Men det var skönt att bara ta det lugnt. 
Jag har i alla fall lekt lite med sminket och försökt få till något snyggt. Det är verkligen inte det lättaste har jag kommit fram till. Men samtidigt är det långt ifrån svårt också. Man måste bara tänka lite när man väljer färger så att allting matchar. 
 
Nu ska jag i alla fall göra det mest produktiva för idag. Blir en lång promenad med musik i öronen och rensa huvudet lite. Det behövs verkligen just nu, så jag tänkte passa på medan det är så pass fint väder ute ännu. Över 13 grader ute. Det är inte ofta det har varit det den här tiden under de senaste veckorna. 
 
Nu ska jag snöra på mig adidas-skorna och sedan traska iväg. Ha en trevlig kväll! 

Fact


The Hulk

Jag har verkligen ingenting att göra ikväll. Sov tre timmar i eftermiddags så därav är jag inte trött nu. Istället har jag suttit och kollat runt på eBay och funderar på att beställa hem lite olika saker. Men jag funderar på att vänta med det tills det att skatteåterbäringen kommer. På så sätt så "förlorar" jag inga pengar på det. För det blev rätt mycket jag ville ha när jag väl satt och kollade. 
 
Nu har jag däremot valt att starta en film, och vi får väl se hur många det blir ikväll. Men först ut är The Hulk! Älskar Marvel-filmerna så det är inte helt fel att se dem när man inte har mycket annat för sig! 

Kvällen är räddad

När vaknade du imorse?
Svar:
09.16 vaknade jag. Jag trodde att jag skulle få sova tills väckaren ringde 10.15 men icket. 

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Varför kan jag inte få sova lite längre? Vad är klockan ens?

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
 Inte imorse, ringde mamma där vid 17-tiden när jag slutade mest för att klaga över att alla verkade grilla och att jag bara skulle hem och äta makaroner och köttfärssås från igår. Hade tänkt att hon skulle säga något i stil med "Men vi ska grilla, ska jag hämta dig?" men icket. 

Vilket humör är du på?
Svar:
 Just nu är jag jätteglad. Imrogon kommer min finaste hit och stannar hela helgen. Så ska få rå om honom. Nog för att han kommer plugga nästan hela tiden men det kan jag stå ut med. Känns så konstigt när han är hos sina föräldrar då han annars mer eller mindre bor hos mig. 

Vad har du på dig just nu?
Svar: 
Ett par trosor och en t-shirt. Dags att sova snart.

Har du ont någonstans?
Svar:
Nej inte idag. Hade ont i halsen imorse men det gick över på några timmar. Eller ja, knäet känner jag ju alltid av, men det är jag så van med så jag räknar knappt det som att ha ont längre.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar: 
Svårt! Var nyss hemma hos Rebecca och fikade massa gofika som hon hade bakat. Hennes släkt var och grattade henne nu i efterskott och då blev det massa över så hon ringde över mig där vid 9-tiden! 

Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
 Jadu, inte alls så mycket, 10 000+. Men det duger för mig. Jag klarar mig då jag inte har så höga utgifter. Trots det så är nästan allt slut nu.. Förstår inte hur jag lyckas? 

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
 Ett läppsyl (jävla beroende) och massa tuggummin (jävla beroende igen),

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar: 
Min mail. Kollar alltid den. Varje morgon och varje kväll. Och sen ungefär 10 gånger under dagen via telefonen. 

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
 Jag ska bara sova. Vill vara utvilad imorgon till jobbet då vi startar ett nytt erbjudande. Så alla som är sugna på nya partyskor borde kolla in på närmsta Din Sko butik imorgon! 

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
 Det blev någon ut min nya sommarspellista. Minns inte riktigt vilken som kom upp först när jag tryckte på Shuffle. 

Varför ska man läsa din blogg?
Svar: 
Det tycker jag inte att man ska. Den är inte rolig, inte intressant och inte något man får inspiration från. Jag skriver bara för mig själv och endast när jag känner för det eller är rastlös. 

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar: 
Mest troligt så låg jag i sängen och försökte sova. Eller nej, kan vara så att jag och Björn såg någon film. Men film är ungefär samma sak som att sova för mig. Slocknar nästan direkt jag startar en film. 

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
 Jag fick komplimanger för min sminkning idag! Kanske mest för att jag nästan aldrig sminkar mig, men det är alltid kul att höra. Sen så får jag nästan dagligen massa fina ord från Björn. Så det är inte heller helt fel.  

När fotade något senast, och vad?
Svar: 
Jag fotade mig själv imorse för att dokumentera att jag tagit mig tid och ork att sminka mig. Händer väl sådär någon gång varannan vecka det. Men jag ska faktiskt bli bättre på det. Man känner sig jävligt mycket finare direkt. 

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar: 
Alltså, vilken dag gör jag itne av med pengar är min fråga. Som jag skrev tidigare, idag blev det på läppsyl och tuggummin. 

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar-
Rakt ut, då nuddar jag vid mitt andra täcke som ligger nere vid fötterna som ett litet fotstöd. 

Vad tror du att klockan är?
Svar:
 Jag vet att klockan är strax över 12, jajemen, 00.17. 

Vad borde du göra idag?
Svar: 
Jag borde ha tvättat och diskat undan lite. Men eftersom jag jobbade så tycker jag att jag förtjänade en lite ledig eftermiddag. Men imorgon blir det att diska och på torsdag när jag är ledig ska jag tvätta. Perfekt att göra sånt såna dagar då vädret påstår att det ska bli regn. 

Vad ska du ha på dig idag?
Svar: 
Jag hade på mig en t-shirt och ett par jeans idag bara. Enkelt men ändå inte för enkelt. Sen ett par skor på fötterna nästan hela dagen, växlade mellan ett par marinblå ballerina skor med silvrig tå och mina adidas. 

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Svar: 
Har faktiskt ingen aning. Skulle vilja fråga någon riktigt klyftig person något riktigt svårt. Men kommer inte på något just nu. 

 

Småfixande

Så himla skönt! Fick sova ut imorse och det behövdes verkligen. Somnade där vid 01 inatt och vaknade 10.30 imorse av mig själv. Så jag antar att kroppen behövde det. Nu jobbar jag tre dagar den här veckan, imorgon, på onsdag och på fredag och alla dagarna är korta. Endast 12-17 jobbar jag. Sen har jag helgen ledig. 
 
 
För ungefär en timma sedan så var en tekniker här från Bredbandsbolaget. Jag har haft jättemycket problem med dem sedan jag fixade bredband från dem. Beställde Bredband24, vilket skulle ge mig 12-24 Mbit/s, men jag har endast fått in som mest typ 6,5 Mbit/s så det kändes ju inte jättekul att stå och betala för något jag inte får. Men nu hittade teknikern en kabel som var av och har löst det. Så nu får jag in strax över 10 Mbit/s, vilket inte är helt godkänt det heller, men jag nöjer mig faktiskt med det. Äntligen går det lite snabbare att ta sig runt på internet.
 
Nu ska jag i alla fall fortsätta att ta vara på min lediga dag och dra dammsugaren i köket. Har nämligen redan dragit den i resterande del av lägenheten. Så, jag hoppas att ni som läser det här kan njuta lika mycket av dagen som jag kan. 

Mardrömmarnas land

Nu måste jag skriva av mig. Jag har varit skakis hela dagen efter en jävla mardröm. Jag brukar väldigt sällan drömma mardrömmar nu för tiden och när det väl händer brukar det inte vara allt för farligt. Brukar mest vakna upp och sen somna om. Men inte idag. Jag vaknade upp och var livrädd och tårarna bara rann. Det tog aldrig slut. 
 
Så, vad handlade drömmen om? Jo, Zombiesar. Jag är livrädd för dem och har därför aldrig sett något som har med sånt att göra. Eller jo, jag såg en film med Will Smith en gång för länge, länge sedan. Efter det kunde jag inte sova på jättelänge. Så jag har ingen aning om varför jag drömde om en zombie just inatt. 
 
Det jobbigaste var att den inte kunde se. Den kände bara lukten av människor. Och vi var ute på en stor gård med ett hus. Det fanns ingenstans att gömma sig förutom i träden. Vilket Björn och min syster gjorde. Men jag kunde verkligen inte klättra upp. Jag försökte gång på gång, men det gick inte. Jag sprang runt hela gården och trodde att jag hade blivit av med zombien, men den dök upp igen varje gång. Jag ramlade, jag blödde, jag grät och jag var jätterädd. Och tårarna och rädslan fanns kvar när jag vaknade. Usch, jag kan ju säga såhär, jag kommer ju inte vilja somna inatt. 

Frågor och svar

Jaja, nu har jag riktigt tråkigt och gör som de flesta andra tjejer i detta avlånga land. Fråga mig något här så svarar jag. Fråga vad som helst!